Waarom blijven we zoveel geld stoppen in out of date systemen?


Dit is een zeer belangrijk inzicht in de komende tijd!

Meld je aan voor de online Masterclass "Hoe een positief perspectief creƫren in deze tijden?". Hierin kan je ontdekken jij welke hierbij nodig zijn.

Je aanmelden voor de online Masterclass!

Als jij liever leest dan video kijkt/luisterd..

ᴡᴀᴀʀᴏᴍ ʙʟɪᴊᴠᴇɴ ᴡᴇ ᴢᴏᴠᴇᴇʟ ɢᴇʟᴅ ɪɴ ꜱʏꜱᴛᴇᴍᴇɴ ꜱᴛᴏᴘᴘᴇɴ ᴅɪᴇ ᴇɪɢᴇɴʟɪᴊᴋ ᴏᴜᴛ ᴏꜰ ᴅᴀᴛᴇ ᴢɪᴊɴ?!

Misschien heb je mijn vorige video gezien over welke systemen er vandaag eigenlijk out of date zijn ... Zo niet, dan vind je de link bij deze video.

Daarin had ik het over  wat de corona crisis en alle dingen die momenteel nog gebeuren, ons duidelijk willen maken? Die maken duidelijk dat we een aantal systemen hebben die out of date zijn zoals onze maatschappij, geld, werk, school, politiek, dat zijn allemaal dingen
waar we systemen voor gebruiken die eigenlijk nog 18de, 19de eeuws zijn!

En de vraag is; waarom? En waarom blijven we daar zoveel geld in proppen?

ᴡᴀᴀʀᴏᴍ ᴅᴇᴢᴇ ᴠɪᴅᴇᴏ?

Er is meer dan een reden en je hoeft het ook op geen enkel moment eens te zijn met wat ik zeg. Mijn doel is niet om jou iets te verkopen, of iets aan te bieden. Ik vraag je gewoon om na te denken.

Persoonlijk raakt het me erg wanneer ik onbenut potentieel zie in mensen hun leven en hun
onderneming en dit heeft alles te maken met wat ze op dat moment geloven of niet geloven. En vandaag leven we natuurlijk in een periode waar een welbepaald verhaal verteld wordt en dat de beslissingen, de stappen die mensen gaan nemen, hierdoor zeer sterk beïnvloed worden. En dan is de vraag; wat is het verhaal, wat is het doel, en in welke hypnose leven mensen op dat moment?

Het doel is dan ook om even afstand te nemen en zo uit het verhaal te kunnen stappen … Kunnen we de hypnose doorbreken? En ja, dat betekent dan soms ook eens op tenen
trappen. Waarom blijven we zoveel geld stoppen in systemen die out of date zijn? Het is toch een vraag waar we allemaal even stil bij mogen staan.

ᴇɴ ᴡᴀᴀʀᴏᴍ ᴅᴏᴇɴ ᴡᴇ ᴅᴀᴛ?

Misschien omdat het makkelijk is ...
Ja, dat is misschien de reden ... Omdat het makkelijk is. Veel makkelijker dan te denken over; zouden we inderdaad geen nieuw systeem nodig hebben? Veel makkelijker dan een nieuw systeem implementeren want we weten allemaal dat als je vandaag iets wil veranderen, dat je heel veel weerstand gaan hebben. Wat je ook gaat doen, je gaat altijd heel veel weerstand hebben. 

Dus zolang dat je geld blijft stoppen in een systeem en daarmee denkt; hiermee kunnen we het redden … Is dat gewoon de makkelijkste oplossing. Totdat het geld op een dag moet terugbetaald worden en er heel veel andere dingen bij komen kijken … maar dat zien we dan wel want het is nu opgelost. 

En de corona crisis doet niets anders dan de bankencrisis een tiental jaar geleden heeft gedaan. En toen stonden eigenlijk alle banken op vallen ...
We wisten ergens wel dat het bankensysteem op dat moment een complete ramp was en nog steeds is maar uiteindelijk besloten we om er genoeg geld in te gooien, dan komt er weer terug vertrouwen en dan komt het systeem wel terug oke.

De voorwaarde was wel dat de banken wat meer reserves moesten nemen en wat strenger
moesten worden op het uitgeven van leningen maar dat was het dan ook ongeveer. En zo lang er niets erg gebeurd, dan blijft het wel even bollen maar op een of ander moment zal er toch weer een crisis, een vastgoedcrisis of een andere crisis komen die het banksysteem toch onderuit zal halen.

Maar nu is eigenlijk de vraag; waarom zijn we niet moedig genoeg om op dat moment te
zeggen van oké jongens, gebruik de reset knop! Hoe pijnlijk dat op dat moment ook is. Maar laat ons dan een beter systeem, een nieuw systeem bouwen en op dat moment is het pijnlijk
maar we gaan er veel sneller uit komen en we gaan iets beters creëren … Maar nu, we gooien er gewoon geld in …

Het wordt wat stabieler maar er verandert niks. Fundamenteel verandert er niks. En de volgende keer als er iets gelijkaardigs gebeurt, wel dan staan we daar terug. Dus de vraag
blijft; waarom blijven we daar geld in pompen? Ja, omdat het makkelijk is, dat is de reden. En hoe dat we dat geld dan ooit terug zullen toveren, dat zien we dat wel weer, dat is een probleem voor later.

ᴍᴀᴀʀ ɪꜱ ᴅᴀᴛ ᴅᴇ ꜱᴛʀᴀᴛᴇɢɪᴇ?

Is dat de manier waarop we willen blijven doorgaan? Want het enige wat we doen is het probleem alleen maar steeds groter en groter maken waardoor het ook steeds moeilijker aanpasbaar wordt.

Maar op een dag zal het waarschijnlijk dan toch eens crashen. Dat hebben we toen met banken gedaan, dat doen we nu ook met de corona crisis. Ik weet dat heel veel mensen het hiermee waarschijnlijk niet eens zullen zijn maar hoeveel geld wordt er vandaag gegeven aan bedrijven en sectoren die misschien beter niet meer gered worden?!

Het enige wat ik je vraag is om na te denken over wat er in de laatste periode
allemaal gebeurd is? En wat kunnen we daaruit leren? Dus mijn vraag aan jou is uiteindelijk; wat wil jij doen? Wil jij gewoon blijven verder doen zoals je vandaag doet en zeg je; alle dingen die gebeuren, laat ze maar gebeuren, we zien wel ... Of heb jij zoiets van; oké misschien is het tijd om uit het verhaal te stappen en te kijken naar wat is er aan de hand?

ᴇɴ ᴡᴀᴛ ᴢᴏᴜ ɪᴋ ᴅᴀɴ ɪɴ ᴅᴇ ᴘʟᴀᴀᴛꜱ ᴋᴜɴɴᴇɴ ᴅᴏᴇɴ?

Voor alle duidelijkheid, ik heb het niet over een of andere conspiracy, samenzweringstheorie zoals je er vandaag wel genoeg online kunt vinden ... Maar hey, jij als ondernemer, ben je bereid om effe tijd te nemen ... Tijd te nemen om uit het verhaal te stappen, om effe een high level overview te krijgen van wat er allemaal zou kunnen spelen? 

Want het is niet één dingetje dat er vandaag aan de hand is, het is een vrij complexe
puzzel van 1001 stukjes. En waar ik jou vandaag wel graag op wil uitnodigen, is om effe de tijd te nemen om te kijken naar hey, wat is er aan de hand en zou ik de dingen op een andere manier kunnen bekijken?

Daarom nodig je graag uit op een masterclass; hoe in deze tijden een positief perspectief genereren voor je leven en je business. Of hoe kan je  kalmte vinden in deze chaos van vandaag? Voor alle duidelijkheid, wat is deze masterclass niet? Het is niet hoe in 7
stapjes makkelijk, magnetisch nieuwe klanten aantrekken of soortgelijke ...
Maar wel hey, wat zijn eigenlijk de fundamentele dingen die we misschien moeten bekijken op zeer grote schaal en hoe kunnen we hiermee omgaan? En wat zijn eigenlijk alle stappen die jij zou kunnen nemen om whatever happens, wat er ook gebeurt, om altijd even afstand te kunnen nemen. Te kijken naar hey, wat gebeurt er? Hoe kan ik hier op reageren? En wat zijn de stappen om het positief te draaien?

Want we zitten momenteel in een negatieve spiraal natuurlijk. Hoe geraken we terug in een positieve spiraal? En dat wens ik graag met jou te delen in deze masterclass. Voor alle duidelijkheid, in deze masterclass wordt ook niets aangeboden, niets verkocht. 

Waarom doe ik dit dan? Wel, dat gaf ik al aan in de introductie van deze video. Ik vind niets erger dan dat mensen hun potentieel voor hun leven en hun business verspillen en dat komt heel dikwijls door het verhaal dat men gelooft ... 

En wat ik graag wil doen, is dat verhaal doorprikken.In die masterclass ga ik het verhaal doorprikken om je uit die hypnose te halen. Om je van daar dan naar een ander gezichtspunt te krijgen, een andere mindset te krijgen om uiteindelijk dan dat positief perspectief te kunnen genereren.

Dat is de reden waarom ik het doe! Gebruik de link die je vindt boven of onder deze video of een knopje en meld je dan aan voor de masterclass. Tot op de masterclass!

Wanneer we weten wat de uitdagingen zijn, is de vraag, hoe kunnen we aan een oplossing werken?

Ik geef een online masterclass "Hoe een positief perspectief creëren in deze tijden?"

We kunnen proberen de huidige situatie op te lossen zoals we het altijd al deden.

Dan is de vraag lossen we de uitdagingen dan wel echt op?

Wat als je een manier had om, wat er ook gebeurd, steeds voor jezelf een positief perspectief te creëren?

#

Hoe een positief perspectief creëren in deze tijden?

Donderdag 9-7 om 20u, deze presentatie is een eenmalig event, er worden geen opnames verstuurd als je er niet live bij bent.

Meld je nu aan :